Produzione Scientifica

Found 80 results
Filters: Author is Giovanna Zappa  [Clear All Filters]
2017
Development and delivery of a pilot service for the physical infrastructure of metrofood-RI, Ogrinc, N., Zappa Giovanna, Zoani Claudia, Donard O.F.X., and Saby F. , 3rd IMEKOFOODS Conference: Metrology Promoting Harmonization and Standardization in Food and Nutrition, p.199, (2017)
Development of a pilot service for the electronic infrastructure of METROFOOD-RI, Presser, K., Zoom C., Szymanek J., Ocke M., and Zappa Giovanna , 3rd IMEKOFOODS Conference: Metrology Promoting Harmonization and Standardization in Food and Nutrition, p.95-99, (2017)
Development of new multipurpose-reference materials of rice grains and rice flour, Ogrinc, N., Zappa Giovanna, Zoani Claudia, and Pucci E. , 3rd IMEKOFOODS Conference: Metrology Promoting Harmonization and Standardization in Food and Nutrition, p.109-112, (2017)
The importance of Metrofood Ri for/in the development of the agrofood sector in the South Eastern European (SEE) partner countries, Kyriakoudi, A., Kouzounis D., Zoani Claudia, Zappa Giovanna, and Tsimidou M.Z. , 3rd IMEKOFOODS Conference: Metrology Promoting Harmonization and Standardization in Food and Nutrition, p.200-203, (2017)
Metrofood-RI: Inventory of the facilities and organization of the physical infrastructure, Alexandre, J., Tangni E.K., Zoani Claudia, Donard O., Zappa Giovanna, and Van Loco J. , 3rd IMEKOFOODS Conference: Metrology Promoting Harmonization and Standardization in Food and Nutrition, p.193-196, (2017)
2016
Development of analytical methodologies to determine the elemental profile of saffron for geographical origin assessment studies, Kyriakoudi, A., Zoani Claudia, Zappa Giovanna, and Tsimidou M.Z. , 2nd IMEKOFOODS Conference: Promoting Objective and Measurable Food Quality and Safety, p.316-320, (2016)
2012
Lecture Notes in Electrical Engineering: Foreword, D’Amico, A., Di Natale C., Mosiello Lucia, and Zappa Giovanna , Lecture Notes in Electrical Engineering, 2012///, Volume 109 LNEE, p.v - vi, (2012)
RM per la valutazione delle caratteristiche organolettiche degli alimenti, Gatti, Rosanna, Sangiorgio Paola, Zappa Giovanna, and Zoani Claudia , TUTTO MISURE, 03/2012, Volume 1, (2012)
2011
Incidente Nucleare a FUKUSHIMA: i rischi per la sicurezza alimentare., Zappa, Giovanna , Livelli massimi ammissibili di radioattività per i prodotti alimentari e gli alimenti per animali. Meccanismi di contaminazione della catena alimentare, (2011)
Incidenti nucleari. I rischi per gli alimenti e gli strumenti di difesa, Zappa, Giovanna , Alimenti&Bevande, 04/2011, p.18-24, (2011)
La misura come base culturale essenziale per lo sviluppo di un Paese: l’esperienza ENEA e UNIDO., Zappa, Giovanna, Moreno Anna, and Vento E. , VII Congresso “Metrologia & Qualità” - 13-15 Aprile 2011, Torino, (2011)
La valutazione dell’incertezza nelle misure basate su biosensori: il caso dell’utilizzo dei microarray di proteine., Zappa, Giovanna, Zoani Claudia, Mosiello Lucia, and Lamberti I. , VII Congresso “Metrologia & Qualità” - 13-15 Aprile 2011, Torino, (2011)
Materiali di Riferimento per la valutazione delle caratteristiche organolettiche degli alimenti., Gatti, Rosanna, Sangiorgio Paola, Zappa Giovanna, and Zoani Claudia , VII Congresso “Metrologia & Qualità” - 13-15 Aprile 2011, T, (2011)
Materiali e Metodi di Riferimento per la qualificazione di materiali bioceramici. VII Congresso, Zoani, Claudia, Zappa Giovanna, and Pilloni L. , VII Congresso “Metrologia & Qualità” - 13-15 Aprile 2011, Torino, (2011)
Nanometrologia per la caratterizzazione di nano particelle. VII Congresso “Metrologia & Qualità, Zoani, Claudia, and Zappa Giovanna , VII Congresso “Metrologia & Qualità” - 13-15 Aprile 2011, Torino, (2011)
Nanometrologia per la caratterizzazione di nanoparticelle, Zappa, Giovanna, and Zoani Claudia , Tutto_Misure, 10/2011, Volume n. 3, (2011)
Reference Materials for chemical analysis of dairy products, Zappa, Giovanna, Zoani Claudia, and Gatti Rosanna , IDF World dairy Summit 2011 Summilk - 15-19 october 2011, Parma, (2011)
Reference Materials for Food Flavour Analysis., Zappa, Giovanna, Gatti Rosanna, and Zoani Claudia , IMEKO TC-8, TC-23, TC-24 Three-day Conference “Metrological traceability in the globalization age” - 6-8 April 2011, Paris, (2011)